ADDENDUM NO. 1
TO
PROFESSIONAL SERVICES BULLETIN No. 12-4

November 27, 2012
For which Statements of Interest are due by 4:30 p.m. Central Standard Time to the lllinois State Toll

Highway Authority at their offices, 2700 Ogden Avenue, Downers Grove, lllinois 60515, December 5,
2012.

NOTICE:

CHANGE NO. 1: Revised STANDARD CERTIFICATION / DISCLOSURE Forms. See page 66 in
the Bulletin and the electronic version posted to the Tollway website at: www.illinoistollway.com
under Doing Business: Construction & Engineering: Joint Resources - Professional Services Bulletin.

The required Standard Certification / Disclosure forms (v13.3 and 13.4) that were previously
uploaded to the Tollway website were missing several key attachments. The Standard
Certification / Disclosure forms (v13.3 and 13.4) have been revised effective November 9, 2012.
The attachments must be included with the offer.

CHANGE NO. 2: Revised FREQUENTLY ASKED QUESTIONS: Are sub-consultants required to
complete the Certification/Disclosure forms? See pages 7 and 8.

The revised Standard Certification / Disclosure forms (v13.3 and 13.4) now include a check box
for the sub consultant’s contract value indicating whether the contract exceeds $50,000. Since
the sub contract values are unknown at the time the Statements of Interest are submitted, the
Tollway is deleting the following statement:

QUESTIONS: The Tollway has received the following questions to PSB 12-4 via email
SOIPSB12-4. The Tollway offers the following responses:

Question 1. Page A-1 of the Construction Practices Review and Audit Services states that “IDOT
prequalification is not required.” Is it appropriate to insert NA (not applicable) on the required forms to
be submitted?

Response: Yes.

Question 2: Should we include client references and contact information with the relevant projects in
Section 5?

Response: Yes.
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Question 3: What is the anticipated time frame or schedule for completion of the project?
Response: The contract is anticipated to be for a one year term.

Question 4: Does the requirement for the Certificate of Authority to Transact Business in lllinois

(805ILCS5/13, on page 83) apply to subconsultants?

Response: The Prime is to include the Certificate of Authority to Transact Business in lllinois
with the offer.
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